Viziune


Anul 2012-1013:

VALORI:

Viziune  TBC 10.2008 – 10.2009

7 Domenii:

1.Creşterea spirituală:

a. Pentru că pasiunea în orice lucrare vine prin apropierea de Dumnezeu şi pentru că în ultima perioadă ne-am confruntat cu un duşman de temut (rutina), un obiectiv foarte important este să începem să avem un timp organizat de rugăciune atât la biserică, cât şi acasă. Pe genunchi se câştigă bătăliile cele mai multe şi noi vrem să avem biruinţă în noul an. Prin rugăciune ne dorim ca Domnul să aprindă focul pasiunii pentru lucrarea Lui şi astfel fiecare tânăr să ajungă să ofere timp pentru TBC. În direcţia aceasta vrem ca una din întâlnirile noastre lunare, să fie alocată doar rugăciunii.

b. De asemenea, ne propunem ca în fiecare zi orice tânăr să se angajeze să aibă un timp special de rugăciune pentru problemele specifice lucrării TBC:

i.Integrarea şi reintegrarea fiecărui tânăr din biserică în lucrarea TBC

ii.Umplerea cu Duhul Sfânt a fiecărui tânăr

iii.Descoperirea darurilor spirituale

iv.Relaţia cu celelalte generaţii

v.Slujirea în biserică şi afara ei

vi.O mărturie bună în locul unde ne-a aşezat Domnul

vii.Alegeri potrivite în ceea ce priveşte profesia

viii.Alegeri bune în ceea ce priveşte partenerul de viaţă

ix.Pentru tinerii care sunt plecaţi în străinătate cu munca şi pentru cei care nu sunt întorşi la Domnul deşi sunt din familii din biserică.

c.Parteneri în rugăciune: crearea de echipe de câte doi, în care fiecare tânăr să aibă un partener în rugăciune cu care să împărtăşească motivele pentru care doreşte să se facă mijlocirea.

d.Încurajarea la a ţine măcar o zi de post săptămânal.

e.Motivarea fiecărui tânăr de a citi Scriptura după un plan organizat.

f.Participarea la stăruinţe după Duhul Sfânt organizate în cadrul întâlnirilor de tineret.

2.Programele tinerilor:

a.Punctualitatea: s-a întipărit în mintea tinerilor că primele câteva zeci de minute de la începutul întâlnirilor noastre sunt tragere de timp şi mulţi dintre ei nu mai vin la ora stabilită. În privinţa aceasta o să ne asigurăm că la ora programată o să începem indiferent de numărul celor care sunt prezenţi.

b.Lauda şi închinarea: pentru că este un segment foarte important din întâlnirile noastre, o să încercăm diversificarea ei prin implicarea mai multor tineri (toţi cei cu înclinaţie spre slujirea acesta vor fi încurajaţi să se implice atât cu cântarea cât şi cu îndemnuri).

c.Studiile: dacă până acum studiile îşi schimbau tema de la săptămână la săptămână, tratând subiectele doar la suprafaţă, anul acesta o să încercăm abordarea anumitor teme foarte importante (de ex. Rugăciune – folosind cartea, Prea ocupat pentru a nu mă ruga de Bill Hybels) într-un mod exaustiv. În direcţia aceasta vom încerca să ne folosim de cărţi din biblioteca bisericii şi dacă este nevoie vom achiziţiona şi altele.

d.Invitaţii: prezenţa persoanelor noi care să slujească prin predicare, studiu sau cântare este benefică. În direcţia aceasta o să încercăm ca lunar să avem măcar un invitat special atât din judeţ, cât şi din afară.

3.Relaţiile cu tinerii:

a.Rugăciuni unii pentru alţii: încurajarea tinerilor de a-şi face publice problemele pentru a mijloci împreună pentru ele.

b.Vizite: pentru a promova relaţii de calitate vom încerca să facem vizite la toate familiile tinerilor.

c.Grupe[1]: chiar dacă o dată pe săptămână TBC-iştii au o întâlnire oficială, în viitor vrem să reluăm ideea de a ne întâlni pe grupe în alt cadru decât cel de la biserică.

d.Ieşiri: excursii în judeţ, ieşiri pentru activităţi sportive, tabere şi conferinţe.

e.Alte biserici: încercarea de a avea relaţii cât mai bune cu celelalte biserici prin iniţierea unor programe comune.

De asemenea, organizarea anuala a unei conferinţe de tineret cu nuanţă interconfesională la care să participe tinerii din tot judeţul.

4.Slujirea:

a.Implicarea fiecărui tânăr în programele bisericii (joi, duminică dimineaţa şi seara) cu cântări, poezii, scenete etc. Motivarea de a se implica în cor, fanfară şi grup de laudă.

b.Implicare fiecărui tânăr în lucrarea de evanghelizare atât în oraş (ieşiri în parc şi pe faleză pentru a cânta cântece creştine), cât şi în satele de care biserica Betel se ocupă.

c.Implicarea în acţiuni iniţiate de biserică (curăţenie, renovare, etc.)

d.Implicarea în acţiuni sociale: vizite la azilul de bătrâni, la orfelinate, proiecte de curăţenie a oraşului.

e.Vizitarea bolnavilor şi a bătrânilor din biserica Betel cât şi ajutorarea acestora dacă este cazul.

f.Pregătirea de programe cu tematică specifică perioadelor de Paşte şi Crăciun.

g.O dată la 2 luni reorganizarea în biserică a programelor de tineret, insa de data aceasta dimineata. Prin asta urmarim ca tinerii sa-si dezvolte bunul obicei de a participa si duminica dimineata la programele bisericii si de asemenea, calitatea lor va creste.

5.Pregătirea şi instruirea:

a.Încurajarea tinerilor de a se implica în biserică în domenii de slujire în care au dovedit că au un dar special: cei care pot cânta se pot implica în laudă şi închinare şi în cor, pentru cei care cunosc Scriptura şi se descurcă bine cu vorbitul în public, îi putem implica în predicare.

b.Încurajarea tinerilor spre a se înscrie la anumite instituţii care le-ar face slujirea mai eficientă în biserică: Academia de închinare, Şcoala de misiune, ITP, Şcoli de muzică etc.

c.Încurajarea tinerilor de a învăţa să cânte la instrumente pentru sluji mai eficient pe viitor în domeniul muzical.

d.Încurajarea tinerilor de a avea viziune globală şi astfel orientare spre misiunea externă. În direcţia aceasta vom invita misionari tineri care ne vor încuraja spre a ne deschide inima pentru o astfel de lucrare.

e.Încurajarea în folosirea cărţilor din bibliotecă.

6. Consilierea:

a.În fiecare săptămână înainte de tineret cu o oră va exista un timp special pentru aşa ceva.

b.De asemenea îi vom încuraja pe tineri să înveţe să dea socoteală la unul din lideri ţinându-i la curent cu problemele cu care se confruntă, dar şi cu provocările pe care le întâmpină.

7.Proiectele de viitor:

a.Formarea unei unei echipe de conducere a lucrării de tineret: din care să facă parte şi cel puţin o fată care să se poată ocupa în mod special de tinere.

b.„1+1!” – fiecare dintre noi va trebui să convingă un necreştin (cel puţin) pe an, să vină la întâlnirile noastre.

c.Formarea cel puţin al unui grup de laudă stabil care să fie folositor atât la întâlnirile noastre cât şi în cele ale bisericii, dar şi în evanghelizare.

d.Tabără de evanghelizare într-un sat în care se încearcă plantarea unei biserici.

e.Crearea unui echilibru între activităţile spirituale şi cele de recreere. Să punem accent pe rugăciune, studiu, post, evanghelizare şi misiune, însă şi activităţi recreative (ieşiri, tabere, excursii, conferinţe etc.)

f.Crearea unui departament de creaţie şi pantomimă

g.Implicarea tinerilor în misiuni pe termen scurt cu ajutorul agenţiilor şi organizaţiilor de misiune (ex. MTU).

h.Stabilirea unei zile pe săptămână alocate recreării.


[1] Nu putem începe lucrarea cu grupurile mici, dacă nu avem câţiva tineri instruiţi pentru a prelua această sarcină. În direcţia aceasta o să începem din luna noiembrie să facem un curs de instruire pentru potenţialii lideri („De ce avem nevoie de grupuri mici?” – C.J. Mahaney), iar după ce terminăm acet curs, vom pune pe picioare structura grupurilor mici conduse de aceşti lideri instruiţi.

Reclame

9 gânduri despre „Viziune

 1. Integrarea şi reintegrarea fiecărui tânăr din biserică în lucrarea TBC
  Suna bine in teorie,sa ne dorim sa fie si in practica
  poate va urmeaza exemplul si seniorii atunci chiar ca s-ar restaura biserica!

 2. Relaţia cu celelalte generaţii
  se pare ca va trebui sa va indreptati atentia catre copii-urmeaza o parte din viziunea lui C.J.
  „Ultima parte a viziunii a fost cea mai pretioasa.In rau se aflau copii care radeau si se jucau.Se stropeau unii pe altii si se distrau de minune.(Cred ca aceasta simbolizeaza o trezire in randul copiilor care va avea loc pe intregul glob).”dar si asupra batranilor(acum 1 an am auzit un batran spunand”pana ce tinerii nu vor intelege sa nu se mai separe de noi nu se va normaliza situatia in biserica”)

 3. Implicare fiecărui tânăr în lucrarea de evanghelizare atât în oraş (ieşiri în parc şi pe faleză pentru a cânta cântece creştine), cât şi în satele de care biserica Betel se ocupă.
  -metoda depasita,timp pierdut,daca nu intelegeti de ce,va spun alta data,sunt atatea metode de evanghelizare individuala fara tam-tam

 4. Vizitarea bolnavilor şi a bătrânilor din biserica Betel cât şi ajutorarea acestora dacă este cazul.
  -sunteti bineveniti dar nu este datoria voastra
  “Responsabilitatea… apartine in primul rand pastorilor si prezbiterilor. Trebuie sa”vegheze asupra”turmei de suflete,ca pastori aflati la randul lor sub autoritatea altora.”
  “Pastorul isi va face timp sa il ajute pe fiecare mielusel sa treaca peste pietrele uriase-sa le ingrijeasca ranile si vanataile”
  “Principiul de conducere intalnit aici,in viata lui Iosua,este ca un lider sa fie credincios fata de altii,in postura de slujitor.Atunci cand ne cere sa fim slujitori,Domnul nu vrea sa ne expuna abuzurilor spirituale.Exista multe relatari ingrozitoare despre lideri care au profitat de altii,pana in punctual in care acestia din urma nu mai aveau timp pentru familie”C.J

 5. În direcţia aceasta vom încerca să ne folosim de cărţi din biblioteca bisericii şi dacă este nevoie vom achiziţiona şi altele.
  -o initiativa buna,au mai folosit-o si altii si au ajuns mari slujitori
  “O parte din instruirea mea ca lider am primit-o in urma unui studiu despre autoritatea spirituala.Intr-una dintre desele mele vizite la biblioteca locala crestina,managerul,Joyce Bogle,mi-a sugerat sa citesc o carte intitulata Autoritatea Spirituala de Watchman Nee.”
  “In primele mele experiente de slujire,eram avida sa invat.Nu doream sa ii discreditez pe oameni,sa ii ranesc sau sa ii inspaimant…O modalitate prin care am invatat a fost citirea cartilor.Am aflat atat de multe lucruri despre ce inseamna a fi un lider crestin din biografiile unor oameni cum ar fi…si Catherine Booth din Armata Salvarii.Domnul mi-a spus ca ma va folosi sa organizez o armata a rugaciunii pretutindeni in lume.Nu este la intamplare ca paginile acelei carti au fost udate cu lacrimi…O parte din duhul Catherinei Booth mi-a fost transmis prin citirea acelei carti.”(Cindy Iabobs)

 6. anul acesta o să încercăm abordarea anumitor teme foarte importante (de ex. Rugăciune – folosind cartea, Prea ocupat pentru a nu mă ruga de Bill Hybels)
  -f.bine.aici chiar nu stam bine,v-ar trebui un pastor responsabil(aveti tineri care au terminat ITP, ce fac!?cat timp stau diaconi?ati fost chemati la slujire sau la pozitii in noul cler evanghelic!?)
  “Pastorul Kallestad afirma ca Domnul l-a instruit cu privire la necesitatea de a”face din rugaciune cea mai mare prioritate,atat in propria sa viata,cat si in viata bisericii”Comunitatea Bucuriei”.Pastorul responsabil pentru lucrarea de rugaciune,Pedersen,a pus bazele unui Colegiu de Rugaciune care ofera 38 de cursuri de instruire in vederea rugaciunii.”
  W.Kallestad acorda asa o mare importanta rolului si functiei strajerului,incat a angajat un pastor cu norma intreaga,pe numeB.Pedersen.Impreuna,au format echipe de mijlocire pentru fiecare lucrare din biserica.In plus,pentru fiecare functie,ince- pand de la clasele Scolii Duminicale,continuand cu intalnirile de afaceri,si terminand cu reuniunile de tineret a fost desemnat cate un mijlocitor care trebuia sa fie de fata pentru a mijloci in tacere”C.J

 7. Deoarece nu am gasit nici un comentariu referitor la Viziunea TBC am decis sa va ajut cu cateva, lista ramanand deschisa daca mai vreti,poate asa blog-ul va fi citit si comentat mai mult.In cazul in care unii nu vor fi de acord,iata un alt mesaj:
  “Multe biserici nu sunt constiente de regulile pe care le-au impus in sistemul lor de conducere, pana cand o persoana din afara nu devine o parte a cercului lor interior.Cand se intampla acest lucru,ii vei auzi pe membri bisericii incepand sa spuna:”Nu acesta este felul in care facem noi lu crurile”.Din nefericire,multe biserici raman inrada cinate in vechile lor tipare pentru ca nu au parte de voci profetice noi care sa le vorbeasca.”C.J.

 8. Vizitarea bolnavilor şi a bătrânilor din biserica Betel cât şi ajutorarea acestora dacă este cazul.

  – referitor la comentariul care zicea ca nu e datoria voastra… Este SI a voastra. AM incercat la noi in biserica si functioneaza extraordinar. Avem un grup de 25 de tineri care merg pe grupe la fratii in varsta care nu mai ajung la biserica din cauza starii de sanatate. Avem un feedback extraordinar. Merita! Fratii sunt ziditi si este un loc perfect pt. ca tinerii sa invete ce inseamna slujirea! God bless you!

 9. Ma bucur sa vad un raspuns de la un tanar Sorin decat sa constat ca ceilalti „dorm” sau traiesc dupa strategia strutului.Este o reactie a cuiva care are ceva de spus.Nu am intentionat sa jignesc pe cineva mai ales pe cei care s-au implicat deja intr-o astfel de lucrare ci sa reamintesc responsabilitatile celor care ar trebui sa faca ce faceti voi si nu o fac,parca „ar pasa motanul”altora.In ceea ce ma priveste ani de zile m-am confruntat cu probleme grave de sanatate chiar daca nu se vedea pe fata mea si ajungeam cu greu la biserica si nu am vazut nici o initiativa din partea celor care au stiut de mine ca sa anunte sa ma viziteze vreun grup de rugaciune. Ceea ce le-am scris candva ca o „voce”singulara observ ca isi gaseste ecou in constiinta altora care s-au hotarat sa nu mai taca si scriu articole luand atitudine fata de starea bisericii ca o consecinta a „lucrarii”unor”slujitori”.Vizitati blog-urile de pe Crestintotal.ro,Bisericata.ro si altele.God bless you!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s