Articole de interes…


Patru primejdii reprezentate de Organizatia Martorii lui Iehova, Turnul de Veghe

Organizatia Martorilor lui Iehova, pretinde a fi singurul grup crestin adevarat din intreaga lume. Sustine ca toate celelalte biserici, fie catolice, ortodoxe sau protestante, invata erori si ca toti cei ce nu sunt Martori ai lui Iehova vor fi nimiciti de catre Dumnezeu. Cu toate acestea, realitatea ne demonstreaza ca acest grup reprezinta o secta amagitoare. Iata, in continuare, patru motive pentru care acestia ar trebui evitati.

1. Martorii lui Iehova neaga principalele invataturi ale Bibliei.
Organizatia Martorilor lui Iehova neaga ca Isus Hristos este Dumnezeu. In schimb, Martorii sustin ca Isus Hristos este un inger creat. Arhanghelul Mihail.
Cu toate acestea, Biblia ne invata cu claritate ca Isus Hristos, Fiul, este Dumnezeu. De pilda, Evrei 1:8 afirma ca: „Fiului I-a zis: ,,Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci�” Multe alte versete biblice sustin acelasi lucru. Vezi, Ioan 1:1, 14, Ioan 20:26-28, Faptele Apostolilor 20:28, Romani 1:3, 8-9, 2Petru 1:1.

Martorii lui Iehova, de asemenea, neaga invierea trupeasca a Domnului Isus Hristos. In schimb ei sustin ca trupul lui Isus s-a dizolvat in gaze. Charles Taze Russell, fondatorul organizatiei lor a afirmat ca, „Omul Isus, este mort, mort pentru totdeauna” (din, „Studii in Scripturi”, vol.5, 1899, pag.454).

Cu toate acestea Biblia ne invata clar ca trupul lui Isus a fost readus la viata (reinviat). De pilda, in Luca 24:39 Isus spune, „Uitati-va la mainile si picioarele Mele, Eu sunt; pipaiti-Ma si vedeti: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu”. Mai priviti si la, Ioan 2:19-21, Ioan 20:26-28, 1Corinteni 15:6, 14.

Martorii lui Iehova neaga ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In schimb acestia invata ca Duhul Sfant este o forta impersonala, asemenea electricitatii.

Insa, Biblia ne invata cu claritate ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In Faptele Apostolilor, cap. 5, versetele 3 si 4 vedem ca, ,,Petru i-a zis: ,,Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant�N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” De asemenea, mai vedeti si, Ioan 14:16-17; 16:13-15, Romani 8:26-27, 2Corinteni 3:6, 17-18 sau, Efeseni 4:30.
Martorii lui Iehova neaga ca mantuirea de la Dumnezeu este un dar fara plata pe care nu putem sa-l dobandim sau sa-l castigam singuri. In schimb, ei sustin ca pentru a scapa de judecata omul trebuie sa intre in organizatia lui Iehova ca martor si sa trudeasca in randurile ei.
Cu toate acestea Biblia invata limpede ca mantuirea nu poate fi castigata prin merit, ci este primita doar in dar de la Dumnezeu. Efeseni 2:8-9 spune, ,,Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.” Mai priviti si la, Romani 4:1-4, Galateni 2:16, Tit 3:5.

Martorii lui Iehova neaga si pedeapsa nesfarsita (eterna) a celor pacatosi. In schimb, acestia invata ca cei nelegiuiti vor fi doar anihilati si ca vor inceta sa mai existe.

Insa, Biblia sustine cu claritate pedeapsa vesnica a celor nemantuiti: Matei 25:41, 46 ,,Apoi va zice celor de la stanga Lui: ,Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! �Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica.” Vezi si, Matei 18:8, 2Tesaloniceni 1:8-9, Apocalipsa 14:10, 11; 20:10, 15.

Martorii lui Iehova neaga ca oamenii au un suflet (sau, spirit) care dainuieste si dupa moarte. In schimb, ei invata ca, asemenea animalelor si omul inceteaza sa mai existe dupa moarte. Cu toate acestea, Biblia ne invata cu claritate ca duhul (sufletul) omului continua sa aibe o existenta constienta, dupa moarte: 2Corinteni 5:8 ,,Da, suntem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul.” Mai priviti si la, Luca 16:19-31, Filipeni 1:23-24, Apocalipsa 6:9-11.

Martorii lui Iehova sustin si invata ca viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu este rezervata doar unui grup select. Astfel ei spun ca doar un grup special de 144.000 de Martori ai lui Iehova pot fi nascuti din nou si pot trai vesnic alaturi de Dumnezeu, in ceruri. Toti ceilalti Martori vor ramane pe pamant.

Cu toate acestea Biblia invata cu claritate ca toti cei ce-si pun increderea in Isus Hristos vor avea parte de viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu. Biblia se refera la acest grup ca fiind o gloata/multime inumerabila: Apocalipsa 7:9, 15 ,,Dupa aceea m-am uitat, si iata ca era o mare gloata, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea in picioare inaintea scaunului de domnie si inaintea Mielului�Pentru aceasta stau ei inaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, si-I slujesc zi si noapte in Templul Lui.” Mai priviti si la, Ioan 3:15; 5:24; 12:26, Efeseni 2:19, Filipeni 3:20, Coloseni 3:1, Evrei 3:1; 12:22, 2Petru 1:10, 11.

Martorii lui Iehova neaga natura trinitara – trei intr-unul – a lui Dumnezeu (doctrina Trinitatii) si sustin ca Satana este cel ce-a inventat doctrina Trinitatii. Ei resping toate versetele biblice care-l identifica atat pe Isus Hristos ca Dumnezeu, cat si pe Duhul Sfant ca Dumnezeu.
Cu toate acestea Biblia invata limpede ca atat Fiul cat si Duhul Sfant sunt alaturi de Tatal, Dumnezeu. Pe langa versetele care invata ca exista un singur Dumnezeu (Isaia 43:10; 44:6, 8), se gaseste Matei 28:19, unde Isus vorbeste la singular despre numele Tatalui, Fiului si al Duhului Sfant, ne demonstreaza ca Dumnezeu este o Trinitate, adica o Fiinta ce exista ca trei Persoane.

Nu este oare primejdios sa apartii unei organizatii ce neaga principalele invataturi ale Bibliei?

2. Martorii lui Iehova falsifica Scriptura.
Organizatia Martorilor lui Iehova a produs propria ei versiune falsa a Bibliei. Aceasta versiune este numita „Traducerea Lumii Noi” (engl. – „New World Translation”). Ea contine schimbari deliberate ale multor versete ale Scripturii. Aceste schimbari incearca sa ascunda faptul ca invatatura Martorilor lui Iehova este nebiblica si falsa. Priviti la tabelul comparativ de mai jos care este o comparatie a contrafăcutei „Traduceri a lumii noi” si Biblia: Nu este oare primejdios sa asculti de o organizatie ce falsifica Sfanta Scriptura?

3. Martorii lui Iehova au un trecut de profetii false neimplinite.
Liderii Martorilor lui Iehova pretind sa vorbeasca cu autoritate profetica in Numele lui Iehova Dumnezeu, insa au emis mai multe profetii care nu s-au adeverit. De exemplu, ei au prezis ca Armaghedonul si sfarsitul lumii vor veni in anul 1975. Pentru a acoperi aceasta profetie neadeverita, majoritatea Martorilor din zilele noastre neaga ca aceasta prezicere s-ar fi facut vreodata, desi acest fapt se poate dovedi cu usurinta in propria lor literatura.1 Organizatia Martorilor lui Iehova a mai prezis ca sfarsitul lumii va veni si in anii 1914, 1915, 1918, 1925 si 1942. Martorii au profetit ca Avraam, Isaac si Iacov trebuiau sa invieze si sa revina pe pamant in anul 1925. Au gresit in fiecare dintre preziceri.2 Biblia declara ca profetia neimplinita este caracteristica de baza a unui profet fals (vezi, Deuteronomul 18:21-22). Nu este oare primejdios sa urmezi o organizatie ce are un trecut plin de profetii false?
4. Organizatia Martorilor lui Iehova isi foloseste autoritatea abuziv.
In ciuda numeroaselor ei profetii false, organizatia Martorilor lui Iehova pretinde ca ea este singura religie adevarata si ca doar membrii ei sunt singurii crestini adevarati. Organizatia afirma ca nimeni nu poate afla adevaruri spirituale daca nu face parte din ea. De asemenea, mai sustine ca mantuirea se obtine doar intrand in organizatie si ca toti ceilalti, cu exceptia Martorilor lui Iehova, vor fi distrusi la Armaghedon. Organizatia Martorilor lui Iehova pretinde ca membrii ei sa asculte si sa accepte fara discutie orice porunca si interpretare oferita de catre organizatie.
Spre exemplu, organizatia interzice membrilor ei primirea sangelui prin transfuzii. Martorul individual este de preferat mai degraba sa moara, sau sa-si lasa copiii sa moara, decat sa incalce aceasta porunca, desi Scripturile nu afirma nicaieri ca transfuziile de sange ar fi un pacat. Orice Martor al lui Iehova care nu respecta aceasta interdictie i se spune ca va fi nimicit in apropiatul Armaghedon, vremea judecatii finale. In felul acesta liderii folosesc frica si intimidarea pentru a-i tine pe membrii in supunere fata de organizatie. De asemenea, liderii Martorilor lui Iehova au facut preziceri ale sfarsitului lumii pentru a inspira teama urmasilor lor.
Nu este oare primejdios sa te supui unei organizatii ce-si foloseste autoritatea in mod abuziv?

Aceste patru puncte, de mai sus, ilustreaza primejdiile spirituale asociate Martorilor lui Iehova si organizatiei lor.
1. „Turnul de Veghe”, 15 August 1968, pag. 499; „Ministerul Regatului”, din luna mai 1974, pag. 3.
2. „Vremea este aproape” (The Time Is At Hand), editia din 1906, paginile 99 si 101. „Vremea este aproape”, ed.1915, pag. 99, 101. „Predicile Pastorului Russell”, editia din 1917, pag. 676. „Misterul incheiat” (The Finished Mystery), ed. 1918, pag. 404, 485. „Turnul de Veghere”, 1 Septembrie, 1922, pag. 262. „Turnul de Veghere”, 15 Septembrie 1941. „Milioane ce traiesc acum, nu vor muri niciodata” (Millions Now Living Will Never Die), ed. 1920, pag. 88-90.
CUM SA NE IMPACAM CU DUMNEZEU ?
Institute for Religious Research. Titlul original este: „Four Dangers Of The Jehovah’s Witnesses Organization”

Credinta politeista a mormonilor si noua lor evanghelie?

In mod normal cunoscuta sub numele de „Biserica Mormona” numara in zilele noastre mai mult de 4,2 milioane de membrii, sprijina mai bine de 29.000 de misionari peste hotare, iar conform numarului din martie 1976 al revistei „Utah Holiday”, are un venit brut de peste 3 milioane de dolari pe zi.(1) Mormonii sunt zelosi, bine organizati si chiar sinceri in propagarea religiei lor despre care ei sustin ca este o credinta crestina, de fapt singura credinta crestina autentica a vremurilor noastre (vezi, articolul „Demascarea falsurilor spirituale”). Mormonii afirma ca adevaratul Crestinism a fost virtualmente disparut de pe pamant cand in 1820 Joseph Smith Jr., fondatorul Mormonismului si principalul profet al organizatiei a fost ales de catre Dumnezeu pentru a restaura istorica religie crestina. „Profetul” Smith a descris intalnirea sa cu Dumnezeu in urmatorii termeni care dezvaluie limpede atitudinea mormona fata de toti ne-mormonii pe care cu dispret, ii numesc neamuri.

„Cand lumina s-a asezat asupra mea, am vazut doua personaje a caror stralucire si glorie sfida orice descriere si care se aflau deasupra mea, in aer. Unul dintre acestea mi-a vorbit, chemandu-ma pe nume si a spus, aratand catre celalalt: ACESTA ESTE FIUL MEU PREA IUBIT, ASCULTA-L ! Motivul meu pentru care il cautam pe Domnul era de a afla care dintre toate sectele era cea buna, ca eu sa stiu si sa ma alatur ei. Imediat ce mi-am revenit in fire incat sa pot vorbi, am intrebat personajele in lumina care stateau deasupra mea, care dintre toate sectele era cea buna, (la aceea vreme nu-mi dadusem seama ca toate erau gresite) si la care sa ma alatur. Mi s-a raspuns ca nu trebuie sa ma alatur niciuneia, fiindca toate erau gresite, si personajul care mi se adresa a spus „ca toate crezurile lor erau o uraciune in ochii lui; ca toti acei invatatori erau corupti, ca se apropie de mine cu buzele lor, dar inimile lor sunt departe de mine; ei invata ca o doctrina poruncile oamenilor, avand o forma de evlavie, insa tagaduindu-i puterea”. Din nou, acesta mi-a interzis sa ma alatur vreunuia dintre ei…” (2) (vezi, articolul „Demascarea falsurilor spirituale”, la punctul 8, Revelatie extra-biblica, suplimentara – n.tr.)

Chiar de atunci de la inceputurile lui, mormonismul a fost ostil tuturor bisericilor crestine, un fapt pe care acum mormonii evita sa-l recunoasca. Cu toate acestea nu ezita sa incerce sa-i converteasca pe cei ce apartin altor biserici, pornind de la premiza ca toate sunt gresite si doar mormonii au adevarata religie!

DOCTRINA MORMONA CU PRIVIRE LA DUMNEZEU
Conceptul esential care separa Mormonismul de Crestinism este invatatura mormona cu privire la Dumnezeu. Teologia mormona este politeista, afirmand ca exista mai multi dumnezei in univers care sunt condusi de catre un Dumnezeu Suprem (Elohim). Pe deasupra, fiecare barbat mormon poate atinge o „inaltare” si poate sa devina el insusi un dumnezeu. Urmatoarele citate din publicatii oficiale ale bisericii demonstreaza cu claritate acest crez bizar al mormonilor:

„La inceput, conducatorul Dumnezeilor a intrunit un consiliu al Dumnezeilor; iar ei s-au strans impreuna si au pregatit un plan de a crea lumea si oamenii din ea”(3)

„Multi oameni spun ca exista un singur Dumnezeu; Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt doar un singur Dumnezeu ! Eu spun ca acesta este un foarte ciudat Dumnezeu – trei in unul si unul in trei!… Toti acestia se presupune sa fie inghesuiti intr-un singur Dumnezeu, conform sectarianismului” (4)

„Tatal are un trup de carne si oase, palpabil ca si al omului; Fiul la fel; insa Duhul Sfant nu are un trup de carne si oase, ci este un personaj de Spirit” (5)

„Dumnezeu insusi a fost odata asa cum suntem noi acum si este un om inaltat/glorificat… Eu spun ca daca ar fi fost ca voi sa-l vedeti astazi, l-ati vedea asemenea unui om cu o infatisare asemenea voua, in intreaga persoana, ca imagine si chiar ca forma de om” (6)

„Acum, ascultati voi locuitori ai pamantului…Cand parintele vostru Adam (7) a venit in gradina Edenului, el a patruns in ea cu un trup ceresc si a adus-o pe Eva, una din sotiile lui cu el… El, este Tatal nostru si Dumnezeul nostru, si singurul Dumnezeu cu care noi avem de-a face.” (8)

„Dumnezeii exista, si mai bine ne-am stradui sa ne pregatim sa fim ca ei.” (9)

„Iata care este atunci, viata eterna – sa cunosti pe singurul si pe adevaratul Dumnezeu; iar voi trebuie sa fiti voi insiva dumnezei si cum sa fiti preoti ai lui Dumnezeu, acelasi lucru pe care l-au facut toti dumnezeii de dinainte de voi, adica, de a avansa de la un rang mai mic la altul, si de la o putere mai mica la una mai mare; din har in har, din inaltare in inaltare, pana ce ajungeti la invierea din morti si veti putea sa locuiti in flacarile nemuritoare (!!) si sa sedeti in glorie asa cum fac cei ce stau intronati in nemuritoarea putere” 10

Din cele de mai sus este vizibil ca politeismul mormon nu poate fi considerat monoteism crestin. Ca este clar ca cele doua se exclud in mod reciproc, v-o poate confirma orice dictionar obisnuit. Un om nu poate fi atat politeist cat si crestin in acelasi timp! Mormonii sunt politeisti, de aceea pretentia lor de a se inscrie in randul miscarilor crestine este neintemeiata. Daca ar fi crestini, ar renunta la politeism! Mormonii ar trebui sa citeasca Geneza 3:5 care dezvaluie faptul ca autorul doctrinei progresiei oamenilor spre dumnezeire este Satana, care in mod vizibil este cel ce l-a convins pe Joseph Smith la fel cum a convins-o si pe Eva, ca „veti fi ca Dumnezeu” (!), Smith insa perpetuand inselaciunea prin intermediul tinerei teologii mormone. Cu privire la natura inselatoare a Satanei, a vorbit Domnul nostru Isus Hristos, atunci cand l-a descris ca fiind „un mincinos si tatal minciunii” (Ioan 8:44).

Mormonilor le-ar trebui evidentiata o asemenea dovada biblica ce indica originea acestei doctrine pe care Smith a raspandit-o si care este popularizata global de biserica lui, in zilele noastre.

DUMNEZEUL BIBLIEI
De pe paginile Sfintelor Scripturi vine completa infirmare a Mormonismului. Daca cineva nu greseste la toate capitolele doctrinei crestine dar greseste la cel cu privire la Persoana si Natura lui Dumnezeu, aceasta greseala este indeajuns de grava incat mantuirea respectivului si viata lui vesnica sa fie pusa la indoiala. Pot sa aibe o doctrina corecta a sfinteniei sau a preotiei, dar daca nu accepta doctrina biblica a Dumnezeirii, atunci tot sistemul lor doctrinar este fals. Biblia le spune mormonilor in termeni pe care nimeni nu-i poate intelege gresit, urmatoarele:

„Asculta, Israele! Domnul Dumnezeul nostru, este singurul Domn” (Deuteronomul 6:4) ! Deci, unul singur!

„Asa vorbeste Domnul, Imparatul lui Israel si Rascumparatorul lui, Domnul ostirilor: ‘Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu… Nu va temeti si nu tremurati; caci nu ti-am vestit si nu ti-am spus Eu de mult lucrul acesta? Voi imi sunteti martori! Este oare alt Dumnezeu afara de Mine? Nu este alta Stanca; nu cunosc o alta” (Isaia 44:6,8).

„Eu sunt Domnul, si nu mai este altul, afara de Mine nu este Dumnezeu: Eu te-am incins, inainte ca tu sa Ma cunosti… Intoarceti-va la Mine, si veti fi mantuiti toti cei ce sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu si nu altul” (Isaia 45:5, 22 )

„Deci, cat despre mancarea lucrurilor jertfite idolilor, stim ca in lume un idol este tot una cu nimic, si ca nu este decat un singur Dumnezeu. Caci chiar daca ar fi asa numiti ‘dumnezei’, fie in cer fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi ‘dumnezei’ si multi ‘domni’), totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu,Tatal de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile si prin El si noi” (1 Cor.8:4-6)

„Dar mijllocitorul nu este mijlocitorul unei singure parti, pe cand Dumnezeu este unul singur” (Galateni 3:20)

„Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos” (1 Tim. 2:5).

Pozitia Bibliei afirma ca exista doar un singur Dumnezeu adevarat. Oamenii pot sa faca dumnezei din ingeri (2 Cor.11:14), lemn, metal sau din alte fapturi create, insa ei nu sunt Dumnezeu prin natura, ci numai falsuri, imitatii ale Celui care este Originalul. Toti acesti inchipuiti dumnezei fac parte din Creatie pe cand adevaratul Dumnezeu nu poate fi o creatura, El fiind Creatorul tuturora. Apostolul Pavel ne informeaza ca idolii nu inseamna nimic si ca ei nu sunt „prin natura lor dumnezei” (Gal.4:8, din greaca) si ca sacrificiile si inchinarea adusa lor este in realitate adorare si inchinare demonilor (1 Cor.8:4-6 si 10:19,20). Aici, Mormonismul paseste pe un teren periculos fiindca nu admite ca exista doar un singur Dumnezeu adevarat, necreat si vesnic iar invatatura paveliana il dezvaluie ca fiind un veritabil politeism. Ca Dumnezeul adevarat este necreat si existent din vesnicii Pavel ne-o spune din nou in Coloseni 1:17: „El este mai inainte de toate lucrurile (exista inainte de a se fi creat ceva – era Dumnezeu!) si toate se tin prin El”. Doar Dumnezeu putea sa fie cel ce era mai inainte de creatie si mai ales doar prin Dumnezeu toate lucrurile create pot exista astazi. Acela este Dumnezeul adevarat, nu o faptura oarecare, fie ea om sau altceva, care a avut un moment in care a inceput sa existe, deci nefiind „mai inainte de toate lucrurile”! Hinduismul savarseste aceasi greseala ca si Mormonismul, afirmand ca toata natura este Dumnezeu, din nou introducand politeismul, fiindca omul, animalele, lemnul, piatra devin Dumnezeu.

NATURA LUI DUMNEZEU

Joseph Smith Jr. si succesorul sau, Brigham Young l-au conceput pe Dumnezeu Tatal in termeni materiali si au sustinut, asa cum fac toti mormonii de astazi ca, „Tatal are un trup de carne si oase, palpabil ca si al omului…”.(11) Este important de remarcat ca Biblia contrazice in mod deliberat acest concept necrestin si inca prin autoritatea incontestabila a singurului Fiu al lui Dumnezeu, care nu este nimeni altul decat Domnul Isus Hristos. Domnul nostru a oferit definitia finala si autoritara a naturii Tatalui Sau atunci cand a spus: „Dumnezeu este Duh” (Ioan 4:24) si apoi a continuat in Luca 24 sa declare ca, „un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu” (vers.39). De aceea, mormonii gresesc grosolan cand incearca sa-i ofere lui Dumnezeu Tatal un trup de carne si oase, iar crestinii ar trebui sa fie prompti sa le atraga atentia asupra acestei grave erori !

O ALTA EVANGHELIE
Departe de a fi, asa cum se sustine, „Biserica lui Isus Hristos a sfintilor din ultimele zile” (haina de oaie pusa pe spatele unui lup feroce!), care este pretentia mormonilor la o titulatura crestina, religia mormona este foarte evident promotoarea uneia dintre „celelalte evanghelii” despre care vorbeste Scriptura, ce bantuie lumea zilelor noastre si impotriva careia se presupune ca noi crestinii sa ne opunem cu toate mijloacele biblice pe care le cunoastem. Apostolul Pavel ne atrage atentia sa nu acceptam o alta „evanghelie” chiar de ar fi proclamata de „un inger din ceruri” (vezi, Gal.1:8,9). Mormonismul afirma exact aceasta deosebire de celelalte religii crestine normative, bazate doar pe revelatia Scripturilor, in persoana „ingerului” Moroni, care chipurile s-a aratat „profetului” Smith in 1823 si i-a spus unde sa gaseasca cartea lui Mormon. Acela este unul din personajele ce i s-au aratat in revelatia descrisa de el. Apostolul Iuda reaminteste Bisericii Crestine ca in marturia Noului Testament noi avem credinta care a fost, „data odata pentru totdeauna sfintilor” (Iuda 3), si sub aceasta forma am avut-o noi timp de aproape doua milenii. De aceea, nu este deloc nevoie de o „restaurare” a ei din partea mormonilor! In realitate, Mormonismul nu este o restaurare a unei credinte crestine apuse, ci o sistematica deformare si mutilare a Crestinismului istoric nemuritor. Sa nu se uite niciodata ca Biblia este cea mai veche revelatie a lui Dumnezeu, ea datand anterior, asa cum de altfel si mormonii accepta, propriilor lor carti „sacre” : mai inainte de „Cartea lui Mormon”, de „Perla de Mare Pret”, sau de „Doctrina si Legamintele”.

Din moment ce Dumnezeu nu se poate contrazice singur (vezi, 1Sam.15:29; Mal.3:6 si Iac.1:17), faptul ca Biblia antedateaza si se deosebeste esential de aceste alte carti, dovedeste neindoielnic greseala si lipsa de credibilitate a acestora. „Dumnezeii” mormonismului nu pot fi egalati cu Dumnezeul Bibliei. Intre acestia si El exista o mare diferenta, numita Sfanta Scriptura. Ea este cea care demasca mesajul Mormonismului ca fiind o alta „evanghelie” cu privire la care Dumnezeu si-a avertizat Biserica Lui.

Iata care sunt cuvintele Scripturii: „Dar ma tem ca dupa cum sarpele a amagit-o pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. In adevar, daca vine cineva sa va propovaduiasca UN ALT ISUS pe care noi nu l-am propovaduit, sau daca este vorba sa primiti un ALT DUH pe care nu l-ati primit, sau o ALTA EVANGHELIE pe care n-ati primit-o, oh, cum il ingaduiti de bine… Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor” (2 Cor.11:3,4,13-15).

Sarcina noastra este atunci, dubla: intai sa-i evanghelizam pe aceia care-l urmeaza pe Smith si ingerul Moroni deoarece si ei sunt suflete pentru care Hristos a murit, iar in al doilea rand, „sa fim gata intotdeauna sa dam un raspuns fiecarui om care ne intreaba de speranta care este in noi” (1 Petru 3:15). Acesta este indemnul ce ramane valabil in orice veac si va continua sa fie pana ce Domnul nostru va spune: „Iata, Ma voi intoarce” (Ioan 14:3).

Scris de catre Walter Martin – fondatorul lui CHRISTIAN RESEARCH INSTITUTE, un institut american de cercetarea religiilor false si apararea evangheliei, din California. Una dintre cele mai recunoscute organizatii anti-cultice din S.U.A. ce opereaza actualmente in toata lumea. Materialul a fost preluat, tradus si adaptat de Lumina Lumii. SURSE CITATE:

1 Evident ca acum cifrele sunt mult mai mari. Acest scurt articol privitor la Mormonism provine din anul 1980. A fost necesara traducerea lui fiindca mormonii sunt dupa Revolutie prezenti si-n Romania desfasurand multiple activitati, de preferinta in orase mari ca Bucuresti, Timisoara, etc. Organizatia este in principal de provenienta americana, fiindca in SUA a luat fiinta si s-a dezvoltat. Ar fi deosebit de interesant sa studiati istoria Americii pentru a vedea punctul de vedere guvernamental cu privire la aceasta miscare religioasa cu care a purtat un razboi sangeros, „Razboiul din Utah”, la sfarsitul sec.XIX !
2 Joseph Smith, „Perla de Mare Pret”, (Liverpool:F.D.Richards, 1851) pag, 38.
3 Joseph Smith, „Istoria Bisericii”, vol.VI (1844; rpt, Salt Lake City: Deseret Book Co., 1975), pag.308.
4 idem, pag.476
5 idem, vol.V (1843), pag.325; Doctrina si Legamintele 130:22.
6 idem, vol.VI (1844), pag.305.
7 Multi mormoni incearca sa evite faptul ca Brigham Young a inventat doctrina „Dumnezeului Adam”, desi multe volume ale scriitorilor mormoni o confirma.
8 Brigham Young, „Jurnalul Discursurilor”, vol.I, (Liverpool: F.D.Richards, 1855), pag.50.
9 idem, vol.VII (1860), pag.238.
10 Joseph Smith, „Istoria Bisericii”, vol.VI (1844), pag.306
11 idem, vol.VI (1843), pag.325; Doctrina si Legamintele 130:22

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s